Zomer in Dilbeek

EINDELIJK

Eindelijk kunnen we weer!
Na een jaar binnen zitten, trekken we terug naar buiten.
En er valt heel wat te beleven deze zomer in Dilbeek.

Hieronder vind je een overzicht.
Fijne zomer!

FEEST

iedere dinsdagavond in augustus
Odisee Campus Dilbeek
Opnieuw genieten van een concert, een fris drankje en een lekkere hap. Dit jaar op een nieuwe unieke locatie met meer ruimte. Dilbeekse verenigingen ontvangen je elke dinsdagavond van augustus in de mooie tuin van de Odisee Campus Dilbeek, Wolsemstraat z/n, 1700 Dilbeek.

Maandag 12 juli, 20u 
Odisee Campus Dilbeek, Wolsemstraat z/n 

Ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag voorziet het Dilbeeks gemeentebestuur dit jaar een optreden van De Flandriens. Uit het rijke repertoire van pakweg 60 jaar Vlaamse en Belgische popgeschiedenis maken de Flandriens een eigenzinnige keuze. De Flandriens: een stomende liveband met maar liefst vijf zangers waaronder Eva De Roovere en Gert Bettens o.l.v. Dirk Blanchaert.

Ontmoet elkaar op den trottoir gaat door op zaterdag 26 en zondag 27 juni. Tijdens dit wijkweekend trakteren we je op muziek tot aan jullie deur, coronaproof.

We brengen livemuziek van de coverband Gentleman vanop een rondrijdend podium en stoppen in 24 wijken. De band brengt hits uit de jaren ’50 tot hedendaagse toppers.

We sluiten de zomer af in stijl met een Zomercafé Deluxe ter vervanging van Dag van de Dilbekenaar in de groene oase van Odisee Campus Dilbeek.

Zaterdag 4 september vanaf 19u ism Amuzo.

PODIUM

Eindelijk kunnen we weer. Eindelijk opnieuw genieten van theater. Eindelijk weer ontspannen, lachen, ontroerd worden en meeleven. Eindelijk weer nieuwe verhalen. Eindelijk weer leven in de brouwerij. Eindelijk ontmoeten we elkaar weer. Deze zomer organiseert Westrand enkele voorstellingen in openlucht: in de tuin van de Odisee Campus of in Westgate.

Je vindt het programma op de website van Westrand. 

Ontdek het programma

Ontdek het nieuwe programma op de website.
Begin augustus brengen we een papieren brochure uit. Wil je deze graag ontvangen, vraag hem dan aan op www.westrand.be/brochure.

Start ticketverkoop

VORMING: inschrijven voor vorming kan sinds midden juni
PODIUM: vanaf 28 augustus
> abo 4: korting vanaf voorstellingen
> eerst reserveren, dan betalen (als de voorstelling zeker doorgaat)

VOOR KINDEREN

De Vos… In het bos!  

Do 01.07- Di 31.08 
start: Zomerspeelplek Groot-Bijgaarden 

Theater beleven met het hele gezin? Het kan! 
Laat u mee voeren door een hongerige vos op zoek naar een heerlijk maal en geniet van deze bijzondere wandeling! Hou de website van de Westrand in het oog voor de exacte locatie, want onze reizende theaterwandeling verhuist elke maand naar een nieuwe plek in Dilbeek! 
Tijdens de zomermaanden vertrekt de theaterwandeling thv de Zomerspeelplek in de Bosstraat. 

 

Orkest Bazar ikv de zomer van Westrand 

Vr 27.08 19:30 35’ 

Vrolijke muzikale circusvoorstelling op de zomerbar! 
Een circusact met drie muzikanten of zijn het drie circusartiesten die musiceren? Live muziek met contrabas, piano, sax, klarinet, fluit, ukelele en percussie verweven met jongleren, acrobatie, evenwicht op ladder, slap touw, magie en meer. Op vrijdag kan je genieten van de volledige voorstelling op de zomerbar bij een heerlijk glaasje. Op zaterdag 28 en zondag 29.08 trekt Orkest Bazar van wijk tot wijk met een kortere act! Kom dat zien, kom dat horen! 

Zomerbar op het domein van Odissee. Gratis toegankelijk 

De praktische info mbt Orkest Bazar in jouw wijk, vind je vanaf 7/7 via westrand/dilbeek/hoplr! 

Na het grote succes vorig jaar toveren we dit jaar opnieuw twee Dilbeekse plekken om tot zomerspeelplekken. Alle Dilbekenaren, van jong tot oud, zijn de hele zomer welkom om te spelen, te ontdekken, te sporten…  Benieuwd? Kom dan vanaf 1 /07 een kijkje nemen in het Alenabos in centrum Dilbeek of in de Bosstraat in Groot-Bijgaarden.  

Check de kalender op deze pagina voor het volledige overzicht van activiteiten

Do 1.07-31.08 

Ook in Dilbeek is een schat van Vlieg verstopt. Speur er op los in deze gratis zomerse zoektocht en ontdek welke historische gebouwen, prachtige natuur en geheime plekjes Dilbeek in petto heeft. Volg het parcours met opdrachten en open de schatkist!   

Deze zoektocht duurt ongeveer één tot anderhalf uur (wandeling van 4km) en is te combineren met een bezoek aan de bibliotheek en de zomerspeelplek in het Alenabos. 

Je kan tijdens de zomer zoveel schattenzoektochten doen op 300 locaties in heel Vlaanderen en Brussel:   
- Elke zoektocht is anders!  Altijd prijs. 
- Er zijn verschillende stickervellen en andere kadootjes om te verzamelen.   
- Met elke nieuwe code (op de stickervellen) maken jullie kans op een gezellig familieweekend samen.  

Na het succes van vorig jaar, plannen we een tweede editie van onze zomerfacebookactie ‘Waar is Konijn?’ 

Wat was het ook al weer?  

De zomerfacebookactie loopt als volgt: 

9 weken zomervakantie, 9 foto’s van het Konijn (met dank aan dag vd Dilbekenaar en dankzij jou?) op 9 verschillende plekjes in Dilbeek. 

Zoek en vind waar Konijn zich bevindt in Groot-Dilbeek en neem een foto van jezelf op precies diezelfde plek! (Her)Ontdek zo op een speels manier onze prachtige gemeente. Post de foto als reactie op de foto van Konijn via facebook.  Heb je het goed dan maak je kans op een fijne prijs! 

Elke dinsdag posten we een nieuwe foto van Konijn op reis doorheen Dilbeek via facebook. Ook posten we steeds een tip over de locatie. Elke woensdag maken we de winnaar van de week bekend.  

Uitzonderlijk starten we de actie op donderdag 1 juli.  De laatste post is voorzien op woensdag 1 september met de 9 winnaars en een eerste weetje over de 9 plekjes.  

eigen aanbod

Een overzicht van de kampen en uitstappen georganiseerd door vrije tijd vind je hier op de website van Westrand. Inschrijven kan online via Ticketgang.

aanbod verenigingen

Het aanbod van de verenigingen vind je in de vakantiebrochure Drop

Welke sportkampen worden allemaal georganiseerd in onze gemeente? Via onderstaande link vind je een handig overzicht van alle kampen die openstaan voor niet-leden.
 

Elke week staan er enthousiaste animatoren klaar om samen met kinderen te spelen, ontdekken en maken. Naast deze activiteiten plannen we wekelijks een extra workshop of voorstelling om kinderen nog meer te prikkelen en vakantie te laten beleven.

VOOR JONGEREN

Band-camp 

Van 19/07 tot 23/07 kan je in het Kasteel La Motte proeven van de muziekwereld. De hele week lang wordt er gespeeld, gecomponeerd en opgenomen met op het einde een groot optreden in het Castelhof voor het speelplein. Jij en je instrument(en) worden alvast verwacht om de pannen van het dak te swingen! 

Inschrijven kan via https://apps.ticketmatic.com/widgets/westrand/flow/westrand1?event=21877...

 

Danscursus project WWW 

Van maandag 16 tot woensdag 18 augustus organiseert Project WWW een danscursus hedendaagse dans in Westrand. 

Onder begeleiding de professionele coaches Saskia en Moïse worden jongeren ondergedompeld in de wereld van hedendaagse dans. 

Meer info en inschrijven? Neem dan snel een kijkje op Instagram @projectwww 

In de zomer zetten we eerste concrete stappen in dit project. Hangplekken bouwen , pannatoernooitjes, overdekt skaten… dit alles en veel meer!  

Op de hoogte blijven? Hou dan zeker de facebook en de instagram pagina ‘Jong in Dilbeek’ in het oog of neem een kijkje op www.neemplaats.be 

Activiteiten, workshops en uitstappen voor tieners

In de zomervakantie organiseert Groep Dilbeek een Tienerplein voor tieners tussen de 12 en 14 jaar. Zin om mee te spelen, ontdekken en chillen? Schrijf je dan vanaf 13/05 in voor een zalige vakantie!

Naast leuke en uitdagende activiteiten die animatoren voorbereiden, plannen we ook per week 2 extra uitstappen of workshops.

Week 1: wipe out & De Gavers
Week 2: djembé & archery tag
Week 3: boogschieten & springdag
Week 4: film & slingshot
Week 5: tote bag & plantentuin
Week 6: lasershoot & excess harms
Week 7: kolonisten van Catan (XL) & waterpretdag

WANDELEN

Van juni tot oktober organiseert Vrije Tijd Dilbeek zes wandelingen in Dilbeek. Onze gidsen brengen je langs heel wat mooie plekken. We ontdekken verborgen stukjes natuur en historische monumenten en luisteren naar boeiende verhalen. Dit alles in de prachtige poort van het Pajottenland. Vooraf inschrijven is verplicht.

Zondag 13 juni
Uit Stappen: de rust van de pedevallei
Om 14u30
Sint Annakerk

Zondag 4 juli
Uit Stappen: De Pedemolen
Om 14u30
Sint-Gertrudis-Pede

Zondag 11 juli
Uit Stappen: Wonderlijke Wolfsputten
Om 14u30
Wolfsputten

8 augustus
Uit Stappen: Op stap met Wivina en Emwara
Om 14u30
Groot-Bijgaarden

12 september
Uit Stappen: Verrassend Bodegems Erfgoed
Om 14u30
Sint-Martens-Bodegem

10 oktober
Uit Stappen: Over Alena en Therasia
Om 14u30
Dilbeek

Een zomerwandeling met dat extraatje meer!

Kom samen met beweegcoach Dirk op woensdag 7 juli of/en woensdag 4 augustus de BOV zomerwandeling aftrappen.
A.d.h.v. QR-codes kunnen jullie tijdens de wandeling, onder begeleiding van Dirk, 6 fijne, laagdrempelige spierversterkende oefeningen doen!

De bestaande bewegwijzerde wandelingen werden onder de loep genomen en verbeterd. Alles werd verzameld in een handige brochure die op heel wat plaatsen gratis ter beschikking wordt gesteld. Je kan hem via deze link ook digitaal doorbladeren. Met de Wivinawandeling en de Archicultuurwandeling werden er zelfs twee nieuwe pareltjes gecreëerd.