Wijk-werken

Print

Wat

Kan je een helpende hand gebruiken bij het onderhouden van je tuin? Heb je een aantal kleine verfraaiingswerken te doen aan je huis? Is wat extra ondersteuning in de cafetaria van je vzw of schoolrefter welkom? Voor dit alles kan je terecht bij wijk-werken.

Met wijk-werken krijgen werkzoekenden de kans om enkele uren per week bij te klussen. Dit doen ze bij een privépersoon, lokaal bestuur, onderwijsinstelling, vzw, niet-commerciële vereniging of land- of tuinbouwbedrijf. Een wijk-werker kan tot maximaal één jaar wijk-werken. De wijk-werker wordt betaald met wijk-werkcheques.

Welke klusjes kan je laten uitvoeren?

Tuinonderhoud, hulp bij administratieve taken, activiteiten in functie van preventie, ... . 

De hele lijst van activiteiten, waarbij je beroep kan doen op een wijk-werker, vind je terug op de website van Zuidwest Rand op www.zuidwestrand.be .

Procedure

Wil je graag op een wijk-werker beroep doen? 

1) Surf naar de website van de VDAB en registreer je online via https://www.vdab.be/wijkwerken/zelfinschrijving/wijkwerken/registreer/stap1 .

De gebruikersovereenkomst wordt in dubbel naar je opgestuurd voor ondertekening. Je betaalt het jaarlijkse inschrijvingsgeld van 7,50 euro aan Edenred met het ontvangen erkenningsnummer als gestructureerde mededeling.

De bemiddelaar wijk-werken contacteert je van zodra hij een gepaste wijk-werker heeft gevonden om jouw activiteit te laten uitvoeren, van zodra de inschrijving in orde is en de cheques zijn besteld. De cheques bestel je ook bij Edenred op hetzelfde rekeningnummer en met dezelfde gestructureerde mededeling (erkenningsnummer).

2) Je kan ook een afspraak maken met de bemiddelaar wijk-werken van je gemeente om dan samen de inschrijving in orde te brengen.

 

Voor permanentie in jouw gemeente kan je terecht bij je bemiddelaar wijk-werken:

Brigitte Jacobs - Brigitte.Jacobs@vdab.be

Wijk-werken Dilbeek

p/a OCMW Dilbeek
Itterbeeksebaan 210

1701  Itterbeek
02 568 07 16

  • Maandagvoormiddag zonder afspraak van 9.30 tot 12 uur

Je kan ook bellen of een mail sturen om een afspraak te maken.

Alle dagen tussen 9:30 en 12:00 uur en tussen 14:00 en 16:00 uur, behalve op woensdag en vrijdag onder voorbehoud.

 

Meer informatie over wijk-werken vind je op de website van Zuidwest Rand via www.zuidwestrand.be

 

Bedrag

Je betaalt jaarlijks 7,50 euro inschrijvingsrecht.

Een wijk-werkcheque kost 7,45 euro en is fiscaal aftrekbaar als je een natuurlijk persoon bent.