Vrijwilligerswerk voor Dilbeekse WZC

Functieomschrijving

Gezocht !  Ben jij iemand die mee met ons de Dilbeekse ouderen wil beschermen tegen een Corona besmetting? Iemand die in noodsituatie het zorgpersoneel vrijwillig wil ondersteunen in deze moeilijke momenten? Iemand die het Coronabeestje een kopje kleiner wil maken? Dan zijn we naar jou op zoek !

De Dilbeekse woonzorgcentra zijn op zoek naar helpende handen voor mocht een noodsituatie zich voordoen qua personeelstekort. Wij voorzien een opleiding en rondleiding voor een groep van enthousiaste helpers, die opgeroepen kunnen worden daar waar nodig zou zijn in de toekomst.

Wij zijn op zoek voor verschillende soorten hulp, afhankelijk waar er personeelstekorten zijn:

 • Ben jij vooral de chefkok thuis? Dan kan je het keukenteam helpen. Je helpt bij de afwas, bediening van maaltijden in eetrefter of in kamers, rondbrengen van koffie en taart, het wegzetten van leveringen, het rondbrengen van drankkarren naar de afdelingen,…
 • Ben jij vooral een babbelaar thuis? Dan is het inspringen aan het onthaal iets voor jou ! Aan het onthaal ben je de eerste aanspreekpersoon voor binnenkomende personen: de postbode, een bezoeker, een huisarts, een stagiair, een flatbewoner,... Je wijst hen de juiste richting uit en legt hen de hygiëne- en bezoekersrichtlijnen uit.
 • Heb jij het graag spik en span thuis? Dan is helpen bij het poetsen iets voor jou! Je werkt zelfstandig in een aantal algemene ruimtes zodanig dat de poetsmedewerkers nog grondiger de kamers, sanitaire ruimtes en leefruimtes kunnen poetsen. Je poetst het onthaal, de bezoekersruimtes, balies, burelen, vestiaires, pauzelokalen personeel, …
 • Wil je graag een oudere bewoner helpen? Dan kan je een zorgkundige zij aan zij helpen met volgende taken: bedienen en afruimen van maaltijden en drank op kamer, bedden opmaken, kledij van de wasserij in de juiste kasten leggen, een bewoner naar de bezoekersruimte brengen, een babbeltje, een wandeling of spelletje met een bewoner, een bewoner naar consultatie in het ziekenhuis begeleiden,…

Aanbod

Wij voorzien voor elke vrijwilliger een opleiding inzake COVID, infectiebestrijding en persoonlijke beschermrichtlijnen. Je krijgt uiteraard gratis hetzelfde persoonlijke beschermingsmateriaal als het zorgpersoneel ter beschikking zodat jouw vrijwilligerswerk zo veilig mogelijk kan verlopen. Je loopt een dagje dubbel met een collega in een woonzorgcentrum naar keuze, zodanig dat je het werk in kan leren kennen. Er is steeds iemand in de buurt als iets niet duidelijk is. Wij zijn altijd bereid om je op weg te helpen! Via een vrijwilligerscontract ben je verzekerd tijdens de uren. 

Solliciteren

Wil jij je kandidaat stellen of heb je enkele vragen ? Contacteer ons via planningwzc@dilbeek.be of op het nummer 02 451 43 77. We bekijken met jou een vrijwilligersjob op maat bij een Dilbeeks woonzorgcentrum naar keuze.

Deze campagne is een samenwerking van

 • Woonzorgcentrum Dilhome Orelia – Baron R. De Vironlaan 101 – 1700 Dilbeek
 • Woonzorgcentrum Maria Assumpta Vulpia – Henri Moeremanslaan 8 – 1700 Dilbeek
 • Woonzorgcentrum De Verlosser vzw – Brusselstraat 647 – 1700 Sint-Ulriks-Kapelle
 • Woonzorgcentrum Quietas Armonea – Bezenberg 10 – 1700 Dilbeek
 • Woonzorgcentrum Home Albert I Armonea – Keperenbergstraat 36 – 1700 Dilbeek
 • Woonzorgcentrum Het Witte Huis vzw – Kerkstraat 64 – 1701 Itterbeek
 • Woonzorgcentrum Breugheldal OCMW Dilbeek – Itterbeeksebaan 208 – 1701 Itterbeek