JONGEN (12+) - Carly Wijs, Teateri en de Roovers

Datum
23/09/2022
Uren
-
Locatie
Kamerijklaan 46
Dilbeek
, België
Organisatie
Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek
Prijs
€ 7
Prijs omschrijving

Basistarief: 7 euro
Basisprijs: 14 euro
+65: 12 euro
-26: 12 euro
Abo tarief: 12 euro
Leden Gezinsbond: 12 euro

BOY is het verhaal van de familie Reimer. Begin maart 1966 wordt de tweeling Brian en Bruce door hun ouders Janet en Roy Reimer naar het ziekenhuis gebracht om te worden besneden. Deze simpele operatieve ingreep wordt uitgevoerd met behulp van een nieuwe medische techniek die echter gruwelijk misgaat. Baby Bruce verliest zijn penis als gevolg van deze operatie.
Na een wanhopige omzwerving langs allerlei medische instanties komen de jonge ouders terecht bij Dr John Money van het befaamde Johns Hopkins instituut in Baltimore. Daar houdt hij zich bezig met de revolutionaire behandeling van patiënten met genderdysforie: mensen (veelal mannen) die zich vrouw voelen.
Door middel van een nieuwe behandeling is het mogelijk om deze mannen te veranderen in een vrouw. Andersom, van vrouw naar man, is op dat moment nog niet mogelijk. Er wordt besloten om een behandeling voor Bruce op te starten om hem te veranderen in een meisje.
Voortkomend uit de discussie ‘nurture or nature’ gaat men er op dat moment van uit dat met de juiste hormonen en liefdevolle zorg een perfect gelukkig meisje kan worden gemaakt van de kleine Bruce. Vanaf dan gaat hij door het leven als Brenda. Brenda wordt niets verteld en weet niet beter dan dat ze een meisje is. Maar vanaf jonge leeftijd voelt ze al dat er iets niet klopt.

Bron: UiTinVlaanderen.be