Jeugdwerk schakelt naar code oranje

Print

In overleg met Minister Dalle, Departement Jeugd, Bataljong en het jeugdwerk werd beslist om vanaf woensdag 14/10 met heel het jeugdwerk naar Code Oranje te gaan. Ook binnen code oranje blijft jeugdwerk mogelijk. Activiteiten in de vrije tijd blijven een belangrijke bijdrage leveren aan het lichamelijke, mentale én sociale welbevinden van kinderen en jongeren. 👊💪

Wat houdt het concreet in?

👉 -12-jarigen: alles blijft zoals het was:
bubbels van max. 50, zonder mondmasker en geen social distancing.
👉 +12-jarigen:
voor buitenactiviteiten blijft alles zoals het was:
bubbels van max. 50, zonder mondmasker en geen social distancing. voor binnenactiviteiten: bubbels van max 20, mét mondmasker (= nieuw!) en géén social distancing.
👉 Meerderheid 18+
Activiteiten en aanbod organiseren met deelnemers waarvan de meerderheid 18+ zijn (bv. vergaderingen, animatorenactiviteiten...) kan in groepen van max. 50 mét social distancing (of mondmasker waar het niet kan). Overweeg goed de haalbaarheid en meerwaarde als je een activiteit organiseert op deze manier.

Overnachtingen bij +12-jarigen kunnen (bv. weekends, cursussen...). Bij het slapen gaan de mondmaskers af en bijgevolg voorzie minstens 1,5m afstand tussen de hoofden bij het slapen. Bij activiteiten waarbij de groep wijzigt en ook andere activiteiten doet (bv. leefweken), kunnen overnachtingen niet doorgaan (= nieuw!).

👉 Intens fysiek contact wordt buiten ook sterk afgeraden
👉 Liefst zoveel mogelijk activiteiten buiten organiseren!
👉 Handhygiëne blijft cruciaal
👉 Deelnemen kan niet indien ziek of symptomen in de voorbije 3 dagen

Lees hier het volledige draaiboek voor jeugdwerkactiviteiten in code oranje