Tegeltuinen/geveltuinen

Wie wil er nu niet wonen in een mooie groene omgeving? Heb jij groene vingers maar geen tuin? Wil je graag jouw straat groener maken? Dan is een tegeltuintje iets voor jou!

Wat?

Tegeltuinen zijn kleine verticale tuinen die aangelegd worden door een klein oppervlak (één of enkele tegels) tegen een huisgevel vrij te maken en de beschikbare ruimte te beplanten met bijvoorbeeld een (klim)plant.

Waarom?

Gevelgroen is een prima oplossing om niet enkel het straatbeeld te verfraaien, maar ook om de lucht te zuiveren en te verkoelen (verdamping, weetjewel), om regenwater op te nemen, de biodiversiteit te verhogen enzovoort … .

Voorwaarden

De details vind je in het reglement terug, maar het komt hierop neer: wil je een stukje groen tegen je gevel en sta je zelf in voor het onderhoud? Dan krijg jij van ons gratis een geveltuin aangeboden.
Je mag zelf het type plant kiezen en de rest laat je aan ons over.
Wij onderzoeken of het mogelijk is (breedte stoep, ondergrondse leidingen, …) en nemen de aanplant voor onze rekening (verwijderen stoeptegels, plantgat maken, aankoop plant, planten, …) . Jij engageert je op jouw beurt voor de verzorging van de plant.

Grenst jouw voorgevel aan openbaar domein, maar wil je toch wat groen? Vraag dan nu een tegeltuin aan!