Uit je dak

Begin 2017 zag Dilbeek ze vliegen; een speciaal met digitale thermische camera’s uitgerust vliegtuig overvloog het grondgebied en maakte van de verzamelde gegevens een digitale thermografische kaart.

Maar liefst 100 vrijwilligers hielpen hieraan mee, door extra metingen uit te voeren in en rond hun huis om zo de kaart nog nauwkeuriger te maken.

De kaart staat nu online en toont hoe goed of hoe slecht jouw dak geïsoleerd is. Je kan zelf jouw adres opzoeken op deze website. Na het beantwoorden van de vraagjes komt de thermografische kaart tevoorschijn en kan je de kleur van jouw dak zien. 

Ook als je dak al geïsoleerd is, kan het zijn dat je nóg beter kan isoleren of dat er nog andere werken zijn die jouw woning duurzamer kunnen maken, waardoor je energie - en dus geld - kan besparen.

Heb je vragen over de warmteverliezen van jouw woning na het bekijken van de kaart? Wil je weten welke stappen er ondernomen moeten worden voor een energiezuiniger woning?

Aarzel niet en vraag gratis onafhankelijk en objectief advies.

Een expert komt dan bij je thuis om een grondige analyse uit te voeren. Je krijgt van dit bezoek een verslag met een duidelijk stappenplan van welke werken best (eerst) uitgevoerd worden met een indicatie van kostprijs, terugverdientijd en - even belangrijk - hoe duurzaam die werken zijn.

En ook aan hernieuwbare energie is gedacht. Twijfel je om zonnepanelen of een zonneboiler te installeren? De zonnekaart geeft een eerste inschatting over het mogelijke rendement.

Met de campagne Uit Je Dak wil het gemeentebestuur haar inwoners aanzetten tot het verduurzamen van hun woningen om zo het comfort te verhogen.
De campagne draagt ook bij tot de klimaatdoelstellingen van de gemeente

Heb je verder nog vragen, of hulp nodig bij het lezen van de thermografische kaart? Team Wonen & Ondernemen staat voor je klaar!