Assistentiewoningen

In een erkende assistentiewoning kan je, als 65-plusser, zelfstandig wonen. Tegelijk is het een woning die aangepast en veilig is: er zijn handgrepen in toilet en douche, er zijn nauwelijks trappen, er is een oproepsysteem om hulp in te roepen, ...

Het is dus een woning waar u zelfstandig woont en waar je kunt blijven wonen als het wat moeilijker gaat, mits ondersteuning vanuit de thuiszorg en eventuele mantelzorg.

Assistentiewoningen Breugheldal

Groep Dilbeek baat naast een woonzorgcentrum, een dienstencentrum en dagverzorgingscentrum ook een groep van assistentiewoningen uit:

Aan het woonzorgcentrum Breugheldal zijn 81 assistentiewoningen verbonden, deze zijn opgesplitst in 3 gebouwen:

  • Zonnekouter werd opgebouwd in 1996 en heeft zeer gezellige appartementen. In totaal zijn er 31 flats beschikbaar met een grootte van 45 m². De flats zijn verdeeld over 3 verdiepingen en kijken uit over Zonnekouter.
  • Windmuts, deze ruime assistentiewoningen zijn sterk begeerd! Je hebt een ruime woning(60 m²) ter beschikking met alle nodige voorzieningen. In totaal zijn er 28 flats beschikbaar met een grootte van 60 m². De flats zijn verdeeld over 2 verdiepen.
  • Pededal is de nieuwste aanwinst binnen onze assistentiewoningen. Deze modern ingerichte woningen zijn uitgerust met alle nodige voorzieningen. In totaal zijn er 22 flats beschikbaar met een grootte van 60 m². De flats zijn verdeeld over 2 verdiepen.

Faciliteiten

Naast de assistentiewoningen zijn er nog enkele gemeenschappelijke ruimtes. De groene moestuin, de cafetaria, het wassalon, de kapperszaak en meer. Op de ene dag passeert de melkboer, de andere dag de visboer. Bewoners kunnen verslag uitbrengen in het Flatpunt, sporten tijdens de Flatfit of buiten petanquen. Er is de mogelijkheid om een ondergrondse parkeerplaats te huren.

Prijzen

€31,41/dag voor gebouw Zonnekouter (flats van 45m²)

€37,04/dag voor gebouw Windmuts (flats van 60m²)

€42.12/dag voor gebouw Pededal (flats van 60m²)

Daarin zijn inbegrepen: het genotsrecht van de woningen, kosten voor zorg en dienstverlening en gas- en waterverbruik. De elektriciteit is exclusief wordt afgerekend volgens het eigen verbruik, iedere flat beschikt over individuele meters. In gebouw Pededal is het waterverbruik niet inbegrepen in de dagprijs en wordt dit afgerekend volgens eigen verbruik.

Ligging

Site Breugheldal is gelegen op de Itterbeeksebaan 208, 1701 Itterbeek in Vlaams-Brabant. Op deze locatie kan je de assistentiewoningen, het woonzorgcentrum, het dagverzorgingscentrum, de diensten van team Ouderenwelzijn en het lokaal dienstencentrum terugvinden. De site beschikt over een ruime parking en er is een gedeelde parkeerplaats. Breugheldal is makkelijk bereikbaar met de auto. Daarnaast is er een vlotte aansluiting van het openbaar vervoer.

Kom je graag op bezoek?

Neem een afspraak bij een medewerker van team Ouderenwelzijn. Dit kan telefonisch: 02 451 43 70 of via mail: ouderenwelzijn@dilbeek.be.

Tijdens een bezoek neemt één van onze medewerkers je mee op rondleiding doorheen de verschillende assistentiewoningen. We starten en eindigen aan de inkomhal. Het bezoek neemt ongeveer 40 minuten in beslag.

Inschrijven

Stuur de inschrijvingsdocumenten naar Ouderenwelzijn via de post (Itterbeeksebaan 208, 1701 Itterbeek) of via mail naar ouderenwelzijn@dilbeek.be.

De kandidaat bewoners moeten bij inschrijving onmiddellijk hun keuze van gebouw meedelen. Er is een verschillende wachtlijst, afhankelijk van het type assistentiewoning waarvoor men zich inschrijft.

Indien wij alle nodige documenten ontvangen hebben zal u inschrijving worden bevestigd via brief.

Private assistentiewoningen In Dilbeek

In Dilbeek zijn er ook verschillende private aanbieders van assistentiewoningen, namelijk:

  • VZW Het Witte Huis te Itterbeek
  • Armonea: Koning Albert te Dilbeek
  • Vulpia : Maria Assumptha te Dilbeek
  • Orpea: Arconati te dilbeek en  Residentie Wivina te Groot-Bijgaarden.

Reglement