tentoonstelling

Vijftien kunstenaars, designers en architecten trekken een spoor door het landschap dat Bruegel heeft geïnspireerd. 

Ze maken paviljoenen, bouwsels, aanplantingen, landschappelijke figuren, een verhaal, een installatie… Ze doen iets met de plek, spelen met de waarneming van de ruimte, werken desoriënterend of helpen je aandacht juist te richten.

Vaak scheppen ze nieuwe, onverwachte omgevingen. Ze creëren een kader dat je blik op het landschap stuurt en begeleidt.

De kunstenaars

Curator: Stefan Devoldere

Stefan Devoldere is hoogleraar en decaan van de Faculteit Architectuur en Kunst aan de Universiteit Hasselt. Hij schrijft geregeld over architectuur en stedenbouw en was hoofdredacteur van het Belgisch architectuurtijdschrift A+ van 2004 tot 2010. Hij was curator van architectuurtentoonstellingen in binnen- en buitenland, en was betrokken bij de Belgische bijdrage voor de architectuurbiënnale van Venetië in 2008, 2010 en 2012.

Van 2011 tot 2016 bewaakte en stimuleerde hij de kwaliteit van de bebouwde omgeving in Vlaanderen als adjunct en waarnemend Vlaams Bouwmeester. Hij bouwde een ruime ervaring op in ontwerpend onderzoek en is voorzitter van het Stadsatelier Oostende, een expertengroep die aan een strategisch ontwikkelingsplan werkt voor Oostende, de omkadering verzorgt van een aantal innoverende woonprojecten, en verschillende strategische bouwprojecten voor de stad begeleidt.