Verkeersveiligheid

Print

Verkeersveiligheid houdt ons allemaal bezig. Een school waar 400 kinderen dagelijks naar school komen, vraagt om duidelijke afspraken. Zowel wij, de school, als jullie, de ouders, spelen hierin een belangrijke rol. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen dagelijks VEILIG van en naar school kunnen komen!

Graag willen we stimuleren om zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen. Zo zijn er niet alleen minder auto’s op en rond onze school, het is ook goed voor ieders gezondheid én het milieu.

Zone Keperenbergstraat

Lagere school: Maak zoveel mogelijk gebruik van de zoenzone: even stilstaan – kinderen uit de auto helpen – afscheid nemen – doorrijden. De kinderen kunnen via de veilige weg wandelen naar de schoolpoort.
Kleuterschool: Kleuters dienen begeleid te worden tot de school. Gelieve te parkeren op de parking van het RCI en NIET op de strook voor de school. Deze strook is voorbehouden voor schoolpersoneel en willen we voor en na school zoveel mogelijk verkeersvrij houden.

Zone OCMW

Lagere school: Maak gebruik van de zoenzone; even stilstaan voor de schoolpoort om de kinderen af te zetten en doorrijden.
Kleuterschool: begeleiden van je kleuter tot aan de klas of de kleuterspeelplaats. Maak gebruik van de wandelstrook aan de zijkant van de speelplaats.

Kinderen die te voet of met de fiets naar huis gaan

Bespreek met je kind de veiligste schoolroute naar school en oefen deze vooraf. Van deze route mag niet afgeweken worden. Een fluohesje is verplicht.

Zonder begeleiding van een ouder mag een kind pas vanaf het vierde leerjaar met de fiets naar school. Een fietshelm en fluohesje zijn verplicht.

De leerlingen mogen hun fiets parkeren in de daartoe voorziene fietsberg op aanwijzen van de toezichthoudende leerkracht.