Sport op school

Print

Alle kinderen van ’t Keperke sporten twee lestijden per week. De turnles gaat hoofdzakelijk door in de balletzaal van het Recreatiecentrum, maar we gebruiken ook de polyvalente zaal (in de kleuterschool) of de sportzaal Caerenberg in Schepdaal (voor de kinderen van de lagere school).

De kinderen van de lagere school krijgen afwisselend het ene semester twee uur turnen, het andere semester één uur turnen en één uur zwemmen. Enkel in het tweede leerjaar krijgen de leerlingen een volledig jaar één uur turnen en één uur zwemmen.

Kleuterschool

De kinderen dragen geen speciale turnkledij, wel vragen wij om die dagen gemakkelijke kledij aan te doen. De kleuters van de onthaal/snoezelklas en de 1e kleuterklas turnen op hun schoenen. De 2e en 3e kleuterklas turnen op turnpantoffels. Deze worden in het begin van het schooljaar meegegeven naar school.

Lagere school

Kinderen van de lagere school dragen dezelfde turnkledij. De turnzak van de leerlingen bevat: een T-shirt, een korte zwarte short en pantoffels. Leerlingen van het 1e leerjaar krijgen een turnzak en een T-shirt gratis aangeboden door de gemeente. Ook de leerlingen van het 4e leerjaar krijgen een T-shirt. De turnzak gaat mee naar het volgende leerjaar. Indien de turnzak of -kledij verloren of stuk gaat kan dit nieuw aangekocht worden. Volgende kledij wordt verkocht en cash betaald: turnzakje (€3), turnbroek (€10), fluohesje (€4). Een turn T-shirt kan aangekocht worden via de gemeente (€5) en betaald via de maandafrekening. Gelieve alle kledij te merken met een naam.

Zwemmen

Voor de zwemlessen werken wij samen met Dilkom, het zwembad in Dilbeek. Alle zwemlessen worden gegeven door professioneel opgeleide zwemlesgevers. Voor de kleuters en het eerste leerjaar worden twee lesgevers per klas voorzien die intern de leerlingen opsplitsen en oefeningen aanbieden op verschillende niveaus. Vanaf het tweede leerjaar wordt er klas- en leeftijdsoverschrijdend gewerkt. De kinderen worden in niveaugroepen ingedeeld onafhankelijk van hun klas en leeftijd.

Benodigdheden in zwemzak: badpak, badhanddoek en zwemmuts (van Dilkom).

Kinderen die een geldige reden hebben om niet deel te nemen aan de zwemles, bezorgen een doktersattest aan de leerkracht.