Sneeuw- en ijzelbestrijding

Wat

Om de moeilijkheden gedurende de winterperiode op te vangen is er een systeem van wachtploegen om te strooien.  Vanaf weertype "geel" pakken deze ploegen vanaf 4 uur 's morgens de plaatsen aan met het meeste risico op sneeuw- en ijzelvorming binnen onze gemeente. 

In eerste instantie worden de routes van het openbaar vervoer en de grote verkeersassen gestrooid, dit inclusief de fietspaden.

Gewestwegen worden door het Agentschap Wegen en Verkeer ijzel- en sneeuwvrij gemaakt.

Nadien volgen de andere straten. Doodlopende straten en straten waar de strooiwagens niet doorkunnen, worden niet gestrooid.

Er is extra voorzichtigheid geboden bij het oprijden van bruggen, op- en afritten, omdat de sneeuw en ijzel zich daar vlugger hechten en bij de opkomende zon ook alles sneller terug aanvriest!

Als inwoner heeft u ook verplichtingen om in de winterperiode de hinder tot een minimum te beperken. Het voetpad moet volgens het politiereglement door de aangelanden (eigenaar of huurder van aangrenzend perceel) vrijgemaakt worden van sneeuw en ijzel. Zorg dus steeds voor een veilige doorgang van het voetpad thv jouw eigendom.

Het kan ook geen kwaad om wat extra mee te strooien op het fietspad, de gebruikers van de fietspaden zullen je zeker dankbaar zijn!