Plantjesverkoop Kom op tegen Kanker

Wat

Het derde weekend van september is het traditioneel plantjesverkoop voor Kom op tegen Kanker. Dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers is de plantjesverkoop jaar na jaar een succes in Dilbeek!

De coördinatie gebeurt door het bureau van de welzijnsraad ism team volwassenen welzijn Groot-Bijgaarden.

Eind 2008 nam Kom op tegen kanker contact op met het gemeentebestuur met de vraag om mee te werken aan het plantjesweekend om zo de actie in Dilbeek wat meer draagkracht te geven. Zonder de hulp van vrijwilligers is zoiets natuurlijk niet mogelijk en daarom stelde het gemeentebestuur de vraag aan de toenmalige sociale raad. Samen met enkele andere sociale verenigingen wordt sindsdien actief meegewerkt aan de jaarlijkse azaleaverkoop.

18, 19 en 20 september 2008 was het dan zover. Op verschillende plaatsen in Dilbeek werden plantjes verkocht. We konden met een verkoop van 1.400 plantjes terugblikken op een geslaagd weekend.

Anno 2013 worden jaarlijks een 2200 azalea’s verkocht. De medewerking van tal van aangesloten sociale verenigingen en de bereidheid van de grootwarenhuizen, parochies, markten, …. in Dilbeek maakt dat onze  inwoners de gelegenheid krijgen een plantje te kopen en zo hun steentje bijdragen.

Uiteraard willen we nog meer …
Wil jij of je vereniging meehelpen met de plantjesverkoop?
Contacteer ons op 02 568 00 40 of via welzijnsraad@dilbeek.be