Zwembad Dilkom opent ten vroegste op 1 september 2020

Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen zal zwembad Dilkom niet heropenen voor 1 september 2020. Er dringen zich herstellingen op en die kunnen pas tegen die datum afgewerkt worden. 

Van de genoodzaakte sluiting werd gebruik gemaakt om het zwembad leeg te maken voor onderhoud en de filters van het zwembad te inspecteren. De filters bleken dringend aan vervanging toe te zijn. De duur van de levertijd en de plaatsing van de deze nieuwe filters zorgen ervoor dat het zwembad ten vroegste op 1 september 2020 zal kunnen heropenen.

Er wordt voor gekozen de filters meteen te vervangen, nu het zwembad leeg is en er nog veel onduidelijkheden zijn over de omstandigheden waarin het zwembad, omwille van corona, zou kunnen heropenen. Zo is er nog heel wat onduidelijkheid over het aantal zwembadbezoekers, het gebruik van douches en kleedkamers, de mogelijkheden van recreatief zwemmen enz. 

De genoodzaakte verder sluiting is jammer voor de sporters en de gezinnen die graag zouden komen zwemmen deze zomer, maar veiligheid, hygiëne en de goede werking van de infrastructuur zijn ook van groot belang. We richten ons nu volop op de start van het nieuwe schooljaar om het zwembad onder goede omstandigheden te kunnen openen en jullie vanaf dan allen te kunnen verwelkomen in Dilkom.