Zesdejaars veiliger de baan op na eerste Verkeersfestival

Print

Op 19 september zakten zowat 500 leerlingen en leerkrachten van het zesde jaar van alle Dilbeekse scholen samen af naar het eerste Verkeersfestival.

Ze konden heel de dag deelnemen aan workshops rond het thema verkeersveiligheid georganiseerd door team kind- en jongerenwelzijn en de Dilbeekse politie in samenwerking met heel wat externe partners.

Ze leerden er de bevelen van de agenten, konden ervaren wat drugs en alcohol doet in het verkeer en mochten een verkeersparcour afleggen met de fiets. Aan de hand van een zichtbaarheidsspel, een lezing van XIU en het pimpen van fluohesjes werd zichtbaarheid in het verkeer in de kijker gebracht. Maar er werd ook geoefend op het herstellen van een band, het evacueren van een bus en de dode hoek. De workshop van Infrabel waar ze konden ervaren wat het gevaar is van spoorlopen zal bij heel wat leerlingen zeker ook nog lang nazinderen.

De leerlingen en leerkrachten kregen op de koop toe nog een fluofuif aangeboden en een speciale act van Urbanus. Moe, voldaan en met weer heel wat ervaringen rijker konden ze nadien met de fiets terug naar hun school.