We plaatsen opnieuw bladkorven

Print

Deze herfstperiode worden opnieuw bladkorven geplaatst in de buurt van openbaar groen. De korven hebben als doel het aantal bladeren op straat en voetpad te verminderen en daardoor onder andere het verstoppen van rioolkolken en slip-/uitglijdgevaar te voorkomen.

Omdat de reinigingsdienst niet overal tegelijk bladeren kan ruimen, wil het bestuur de burgers aanmoedigen om zoveel mogelijk te helpen de afgevallen bladeren bijeen te vegen in hun straat.

De bladkorven zijn duidelijk te herkennen: het zijn grote ronde korven voorzien van een duidelijk bord: "Enkel bestemd voor bladeren”

Woon je in de buurt van dergelijke bladkorf en je wenst er gebruik van te maken, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van volgende spelregels:

  • de korf is alléén bedoeld voor bladeren afkomstig van de openbare ruimte: straat, stoep of plein;
  • takken of andere vormen van afval worden niet geaccepteerd;
  • bij misbruik, respectievelijk diefstal, wordt de korf verwijderd/niet teruggeplaatst.

De bladkorven zullen geregeld worden leeggemaakt (op maandag). Op deze manier kan je in samenwerking met je medebewoners de straat bladvrij houden. Wij vragen jullie vriendelijk om mee een oogje in het zeil te houden, opdat de korf wordt gebruikt waarvoor hij is bedoeld.

De bladkorven dienen niet als inzamelplaats van snoeisel uit de privétuin of ander afval. Dergelijk afval breng je naar het containerpark.

Heb je vragen over de bladkorven, neem dan gerust contact op met ons team openbare ruimte.