Mondmaskers aan loketten, geen Zomercafé en kermissen

Print

Omdat de cijfers van het aantal besmettingen met COVID-19 blijven stijgen, worden een aantal evenementen afgelast en wordt het dragen van een mondmasker op verschillende plaatsen verplicht, maar overal aangeraden.

Zoals eerder al aangekondigd worden mondmaskers verplicht in alle openbare gebouwen, dus ook aan de loketten van de gemeentelijke diensten. Ook op de wekelijkse markten en in het recyclagepark moet je er eentje dragen.

Een ruimere verplichting komt er voorlopig niet, maar we rekenen op het gezond verstand van alle Dilbekenaren en bezoekers van de gemeente. Hou steeds een mondmasker op zak (in een plastic zakje) zodat je het kan opzetten als je plots in een situatie terecht komt waar je moeilijk afstand kan houden van anderen, bijvoorbeeld in een wachtrij aan een winkel. Of nog beter: draag het sowieso als je de deur uitkomt, dan bescherm je op de beste manier jezelf en anderen. Als de cijfers nog verslechteren kan die verplichting er alsnog komen.

Evenementen

De Zomercafés die in augustus gepland stonden worden afgelast, net als de kermissen van Groot-Bijgaarden (28-30/8), Schepdaal (18-20/9) en Dilbeek centrum (2-5/10). In de huidige situatie vormen dergelijke evenementen een te groot risico tot verder verspreiding van het virus. 

De anderen evenementen in augustus, zowel publiek als privé, worden de komenden dagen opnieuw onder de loep genomen volgens de nieuwe maatregelen. 

Verscherpte controles

De nieuwe verplichtingen in de horeca en bij evenementen zullen strikt worden opgevolgd door de politie. Wie de regels overtreedt, zal onverbiddelijk worden geverbaliseerd. Het is in ieders belang dat de situatie verbetert en zeker niet verslechtert. Daarom worden de cijfers van het aantal besmettingen ook van nabij opgevolgd en zullen waar nodige lokale maatregelen genomen worden. 

Zorg goed voor jezelf en zo ook voor anderen. Samen krijgen we de curve weer naar beneden!