Leuke paasvakantie met spelmagazine en online speelpleinwerking

Geplaatst op wo 01.04.2020

In Dilbeek hebben Vrije Tijd en Welzijn samen een aanbod uitgewerkt voor kleuters, lagere schoolkinderen en tieners om de geannuleerde fysieke speelpleinwerking in de paasvakantie te vervangen. Met een magazine en een online platform wil de gemeente kinderen een leuke vakantie bezorgen.

Na het annuleren van de speelpleinwerking naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus staken verschillende teams de hoofden bij elkaar. Samen met een heleboel enthousiaste jongeren ontwikkelden zij een magazine op maat van kleuters, lagere schoolkinderen en tieners. Omdat niet alle gezinnen toegang hebben tot internet of een computer kozen we er voor om naast een digitaal aanbod ook een aanbod in de bussen te voorzien. De eerste dag van de paasvakantie zullen zo’n 560 kinderen en tieners een boekje met activiteiten, raadsels en tekeningen ontvangen.

Maar het aanbod gaat ook ruimer. Wie de werking thuis verder wil ontdekken of beleven, kan vanaf maandag ook online terecht. Via speelpleinonline.net krijgen kinderen en ouders per leeftijd een aanbod te zien met spelen, cultuur en sport. We bieden de kinderen tijdens de vakantie de speelse prikkels, ontspanning en plezier aan die ze anders op het speelplein ervaren, met dezelfde inspiratie en motivatie, maar nu vanop afstand. We zijn heel trots op de animatoren die massaal wilden meewerken aan dit project.

De magazines en het online aanbod zijn vanaf maandag 6 april terug te vinden via www.speelpleinonline.net.