Dilbeek helpt

Print

Bij heel wat mensen brengt een crisis het beste in de mensen naar boven. Anderen hebben dan weer nood aan een helpende hand. Met "Dilbeek helpt" willen we vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar afstemmen.

In deze tijden van crisis doet de gemeente er alles aan om de verschillende hulpvragen die binnenkomen af te stemmen op het bestaande aanbod, of op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. Burgers slaan de handen in elkaar en zetten verschillende acties op poten. Om alle krachten zo goed mogelijk te bundelen en het overzicht te kunnen bewaren, wordt vanuit Dilbeek een website gelanceerd waarop al deze acties, initiatieven en hulpvragen worden samen gebracht.  Deze website wordt voortdurend aangepast met de nieuwste updates en staat ook open voor jullie ideeën. Want vele mensen zitten vandaag geïsoleerd en hebben verschillende hulpvragen. Ook jij kan helpen. Als burger kan je jezelf registeren om bepaalde acties mee te ondersteunen of om als vrijwilliger met een klein gebaar een groot verschil te maken.  

Heb je hulp nodig? 

Dilbeek bundelt alle hulpvragen. Laat ons weten waarmee we jou kunnen helpen, via een van onderstaande manieren: 

Mail naar dilbeekhelpt@dilbeek.be
Bel naar  02 451 69 43

We bundelen de organisaties en initiatieven die ons helpen in deze vreemde dagen. Heb je zelf een vraag, een initiatief of help je graag mee, scroll gerust eens door het aanbod en de vragen. Wie weet maak jij met een klein gebaar een groot verschil.       

Wil je zelf helpen? 

Help eerst personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving (familie, buren, vrienden...) Je kan bijvoorbeeld een briefje bij buren in de bus steken om hulp aan te bieden. Wil je meer doen, geef je dan op als vrijwilliger op een van de hulpvragen.

Bedankt alvast om samen met ons deze tijden aangenamer te maken.