Klasblog 1ste leerjaar

Print

Sportdag

Als het kriebelt ... moet je sporten!

Naar de boerderij

We brachten een bezoek aan boerderij ´t Stappeshof. We mochten helpen met de koeien te voeren en de stal proper te maken. We konden een ´nep´koe melken en proeven van lekkere melkproducten uit het hoevewinkeltje. Ook de bereiding van een lekkere pudding stond op het programma. We keken een filmpje over de weg van de melk en speelden een leuk boerderijspel. In de namiddag mochten we de melkput bezoeken en maakten we als echte chef-koks een maaltijd voor de koeien met maispulp, hooi en gemalen suikerbiet.

Filmpje

ICT met juf An

Een leuke Thinglink over de lente tijdens de ICT - les met juf An.

Workshop

Dinsdag gingen we naar de voorstelling ´De vrouw die zich verslikte in haar ondergoed (en andere onwaarschijnlijkheden) en op donderdag volgde een fantasievolle workshop met juf Laura van Westrand. We knutselen ons eigen verbeeldingsdoosje.

Oefenen op de i-pads

Samen met computerjuf An oefenden we vandaag de optellingen en aftrekkingen tot 10 op de i-pad. Dit met een thinglink vol speelse oefeningen/spelletjes 👌.

Letterfeest!

Wij kennen al onze lettertjes en daarom vieren we het letterfeest!  We begonnen met een letterzoekspel in de voormiddag. 
In de namiddag zongen we het letterlied en  dansten we de polonaise. Juf Ingrid kwam langs in de klas om de letterdiploma´s uit te reiken. Daarna speelden we een leuke letterbingo en genoten we van een hapje en een drankje.

Kerstfeestje

Kerstfeestje met kerstopdrachten voor bakker Frank! ⛄❄️🎄
We verdienden onze koffiekoeken.

Bezoek aan het Sinterklaaskasteel

Het 1ste leerjaar bracht een bezoekje aan het sinterklaaskasteel. Ook kwam de Sint met zijn pieten eens langs op onze school. We maakten er een heus dansfeest van!

klasblog-1