Kankerplatform

Wat

In oktober 2014 startte in Dilbeek het kankerplatform ‘Kanker bespreekbaar maken in Dilbeek’ in samenwerking met de VUB Jette en Kom op Tegen Kanker.

Nog niet zo lang geleden werd er over kanker niet gesproken. Door de inzet van Kom op tegen Kanker is daar verandering in gebracht en hoeft de patiënt en zijn familie de ziekte niet langer alleen te dragen.

Lotgenotencontact of eens kunnen praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, dat is wat een lotgenotengroep in eerste instantie kan bieden. Contact met lotgenoten blijkt voor veel kankerpatiënten zeer waardevol en een goede aanvulling op de medische en verpleegkundige zorg. Ook familieleden hebben vragen, twijfels, angsten, … Een goed gesprek helpt hen op weg om de patiënt te ondersteunen en bij te staan.

Vanuit de Welzijnsraad startte op 7 oktober 2014 een praatgroep voor mensen die geconfronteerd worden met kanker.

In de Onco Babbelgroep kunnen lotgenoten elkaar ontmoeten voor een gezellige babbel, gekoppeld aan infomomenten. De leden van de groep willen kanker bespreekbaar maken voor wie er door getroffen wordt, of er van dichtbij mee te maken krijgt. Vaak is de ziekte immers nog taboe en ligt het niet voor de hand om een luisterend oor te vinden.

Tijdens de informatiemomenten wordt telkens een thema besproken, gerelateerd aan de aandoening en dit onderbegeleiding van deskundige sprekers. Een greep uit de onderwerpen:

  • Hoe ga ik om met onverwerkt verdriet, angst, stress,…
  • Prostaatkanker
  • Leukemie – ziekte van Waldenström
  • Kiné na kanker
  • Look good feel better’ – Ook jij bent het waard om gelukkig te zijn

Om de mensen de sensibiliseren  geven wij zesmaandelijks een nieuwe flyer uit waarop de samenkomsten en de informatiemomenten op vermeld staan.

Iedereen is welkom, ook niet-Dilbekenaren.

 

Meer info via  kankerplatform@dilbeek.be  of telefonisch op 02 568 00 41.

Voorwaarden

Infomoment voor iedereen: inschrijving verplicht voor max. 40 personen.