Jeugdraad

Elke week opnieuw beweegt er iets in Dilbeek. Vooral tijdens het weekend komen duizenden kinderen en jongeren samen om zich in een jeugdvereniging te amuseren en om toffe activiteiten te beleven. De oudere jeugd is welkom in de jeugdhuizen. Maar ook daarnaast ontmoeten ze elkaar in een aangename sfeer, en organiseren ze allerlei activiteiten, het zijnde; recreatief, sportief, vormend, creatief, artistiek, met oog op ontmoeting of cultureel. Dit wordt mogelijk gemaakt door tal van vrijwilligers die zich zonder vergoeding en met heel veel enthousiasme inzetten voor het animeren en begeleiding van deze activiteiten.

Die vrijwilligers vormen dan ook mee de stem van de Dilbeekse jeugd; de Dilbeekse jeugdraad.

Het doel van deze Jeugdraad is ...

📣 een spreekbuis zijn voor ALLE jongeren in Dilbeek.
✍️ adviezen geven aan het gemeentebestuur i.v.m. thema's die jongeren aangaan.
💪 ondersteuning bieden aan de jeugdverenigingen.

Check hier de Facebook-pagina

Onder de jeugdraad zien we ook werkgroepen, werkingen en bruisende ideeën elk met een eigen insteek;

Stuwgroep Begijnenborre

Een groep animatoren en hoofdanimatoren van speelplein Begijnenborre bekijken samen met Team Jongeren op welke manier de kwaliteit van de speelpleinwerking in Dilbeek gegarandeerd kan blijven en verbeterd kan worden.

Meer over de animatorenwerking

Kadille

Kadille, bestaande uit een kernploeg en tal van werkgroepen bouwen aan een 10-daags kamp voor alle Chiro en Scouts uit Groot-Dilbeek. Ruim 1.500 kinderen en jongeren die elk hun eigen kampterrein hebben en hun eigen kamptradities nog steeds kunnen volgen, maar die ook samen activiteiten zullen hebben!

Meer over Kadille

Verdieping 3

Het medialab biedt een plek voor jongeren om te experimenteren met verschillende mediavormen. Op een eigentijdse manier wil dit lab de jongerencultuur in beeld brengen. Jonge mediamakers maken zelf beelden, content en audio over en met hun eigen leefwereld. Door ondersteuning en verschillende trajecten en workshops kunnen jongeren hun media-skills verder ontwikkelen.

Deze jongeren denken mee na over jongeren(cultuur) en media(cultuur). Zij geven rechtstreekse input aan de hand van noden, ideeën en interesses rond film, audio en sociale media.

Meer over het medialab

6 JK's

In Dilbeek hebben we zes jeugdhuizen, elk met een eigen karakter, hun eigen doelpubliek en met een andere soort hoek af. Naast dit bruisend gegeven organiseren de besturen van deze jeugdhuizen ook activiteiten of evenementen die breder gaan dan de muren van hun eigen jeugdhuis. Dit doen ze dan in samenwerking met één of enkele van de andere jeugdhuizen.

Check hier alle jeugdhuizen

Erkende jeugdwerkinitiatieven

Als erkend jeugdwerkinitatief, denk maar aan de lokale Chiro’s, Scoutsgroepen, Jeugdhuizen en nog tal van andere werkingen, vaardigt elke werking enkele verantwoordelijken af om deel uit te maken van de jeugdraad.

Ontdek hier alle erkende jeugdwerkinitiatieven

Meedoen? Ook iets doen?

Heb jij een passie of talent die je in een bredere context wil kunnen kaderen of heb jij een gewoon zin/voel jij een nood om mee na te denken over het (jeugd)beleid in Dilbeek? Laat het ons dan gerust weten; jong@dilbeek.be. Want jeugdraad Dilbeek, da’s Dilbeekse jeugd.