Sluipverkeer Kasterlindenstraat – Kattebroekstraat

De Kasterlindenstraat, die doormidden gesneden wordt door de grens tussen Dilbeek en Sint-Jans-Molenbeek, krijgt al jarenlang veel sluipverkeer te slikken, en ligt er bovendien zeer slecht bij. Ook de Kattebroekstraat wordt, mede dankzij het op-en afrittencomplex en de nabijheid van Brussel geteisterd door enorm veel sluipverkeer. Deze aantrekkingskracht als sluiproutes heeft ook impact op het centrum van Dilbeek en andere woonstraten zoals de Thaborstraat en De Bergen.

Na een hele voorgeschiedenis van overlegmomenten met de buurgemeenten Sint-Agatha-Berchem en Sint-Jans-Molenbeek, en heel wat proefopstellingen in en rond de Kasterlindenstraat, kwam er echter geen oplossing om het sluipverkeer een halt toe te roepen, en werd eind 2020 besloten om het dossier verder aan te pakken door middel van het inschakelen van ANPR-camera's op 2 trajecten.

De bedoeling is om via 2 trajectcontroles het doorgaand verkeer niet meer toe te laten tijdens de spitsuren waardoor de omgeving weer rustiger en
verkeersveiliger wordt. Deze 2 camera-opstellingen zullen voorzien worden :

  • voor de Kattebroekstraat: tussen huisnummer 13 en het op-en afrittencomplex nummer 12 van de RO, kant buitenring.
  • voor de Berchemstraat: tussen huisnummer 67B/kruispunt H. Moeremanslaan en het kruispunt met de Palokestraat.

Bewoners van de betrokken en omliggende straten zullen zich echter vrij kunnen verplaatsen want aan dit verbod van doorgang is ook een vergunningszone gekoppeld.