Dienstenonderneming Dilbeek vzw

Wat

Dienstenonderneming Dilbeek vzw is een samenwerking tussen gemeente en OCMW en biedt huishoudhulp aan bij particulieren binnen het systeem van de dienstencheques.

U kan terecht bij Dienstenonderneming Dilbeek voor volgende taken:

  • Schoonmaak van het huis
  • Schoonmaak van de ramen
  • Was en strijkwerk
  • Bereiding van maaltijden
  • Kleine occasionele naaiwerken

De samenwerking met de Dienstenonderneming Dilbeek vzw is mogelijk vanaf een minimum van vier na elkaar gepresteerde uren. Dit kan wekelijks of om de twee weken. Wanneer u in een serviceflat woont, is ook een prestatie van twee uur wekelijks mogelijk.

Procedure

1. Praktisch: Hoe neem ik een huishoudhulp in dienst?

Om gebruik te maken van een huishoudhulp met dienstencheques, dient u zich in te schrijven op de wachtlijst van de onderneming.
Op het inschrijvingsformulier geeft u de voorkeuren en mogelijkheden aan waar wij rekening mee dienen te houden in de zoektocht naar een geschikte huishoudhulp. U vindt het inschrijvingsformulier onderaan. Wanneer iemand werd gevonden die binnen uw vraag past, wordt u telefonisch gecontacteerd voor verdere praktische afspraken.

2. Praktisch: Hoe bestel ik de dienstencheques?

Nieuwe klanten die nog geen gebruikersnummer hebben dienen zich  te registreren bij Sodexo:  www.dienstencheques-vlaanderen.be

Uiteraard kan u ook een inschrijvingsformulier bekomen via de Dienstenonderneming.

Wanneer u bent ingeschreven bij Sodexo, ontvangt u een persoonlijk gebruikersnummer. Dit nummer zal u steeds nodig hebben bij de bestelling van dienstencheques. Schrijf een veelvoud van 9 euro (met een minimum van 90 euro) over op het bankrekeningnummer van Sodexo.

Uw persoonlijk gebruikersnummer dient u steeds in te vullen in het veld “gestructureerde mededeling” van uw storting.

Na ontvangst van uw betaling stuurt Sodexo u de overeenstemmende dienstencheques op per post.

U kan er ook voor opteren te werken met elektronische dienstencheques.

De manier van bestellen is dezelfde als bij papieren dienstencheques, alleen zal u een elektronische portefeuille beheren.
De medewerker dient zijn of haar prestatie in te geven via de interactieve spraakcomputer van Sodexo waarna de betreffende dienstencheques zichtbaar worden voor u als klant ter bevestiging. Na deze bevestiging worden de cheques beschikbaar voor de onderneming.

3. Praktisch: Hoe gebruik ik mijn dienstencheques?

Per gepresteerd uur overhandigt u een ondertekende dienstencheque aan uw huishoudhulp. Hij of zij brengt de dienstencheques maandelijks binnen bij de Dienstenonderneming. De onderneming betaalt het loon uit aan de medewerkers.

Bedrag

Een dienstencheque kost 9 euro en is goed om 1 uur hulp mee te betalen (minimale bestelling van 10 dienstencheques).
Op uw aangekochte dienstencheques heeft u recht op een fiscaal voordeel van 30%.
Meer informatie vindt u via de website: http://www.dienstencheques-vlaanderen.be/ (voor inwoners van Vlaanderen) of http://www.dienstencheque.brussels/ (voor inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest)

 

Maandelijks draagt de klant 4 euro bij in de transport- en administratieve kosten van de medewerker. De facturatie gebeurt halfjaarlijks in de maanden oktober en april door de Dienstenonderneming.

Documenten

Meer informatie

Werken bij de dienstenonderneming?