Leerlingenraad

Print

Hallo, wij zijn Miel (Van Cauter), Nathan (Dedobbeleer), Toon (Van den Bosch), Leylin (Van Damme), Ona (Van Cauwenberge) en Lily (Bruynooghe), samen vormen wij 'de leerlingenraad'. Nadat we begin november -samen met nog een heleboel andere leerlingen- onze ideetjes via affiches en 'live' in de klassen hadden voorgesteld, volgde een heuse verkiezing op school. Wij werden met 6 verkozen. Intussen zit het schooljaar er alweer op, we kwamen maandelijks samen om te 'vergaderen' en gingen hard aan het werk om onze ideeën uit te werken.

Enkele realisaties:
- we kozen een logo voor de leerlingenraad (met dank aan Eddy Moonens)
- elke eerste vrijdag van de maand is er muziek tijdens de speeltijden op de speelplaats
- de eerste maandag van de maand maart is er een huiswerkvrije dag voor de hele school
- we bedachten leuke opdrachtjes voor de spelletjes bij het schoolfeest
- in de maand mei en juni werd er door ons (en enkele helpers) dansles gegeven in de turnzaal
- we ontwierpen en schilderden een ideeënbus die op de speelplaats kwam te hangen
- we kregen hier een stukje van de website om jullie op de hoogte te houden

Ook voor volgend schooljaar hebben we al een heleboel leuke ideeën waar we verder aan gaan werken, wie weet worden sommige dingen ook effectief gerealiseerd. Een tipje van de sluier? Leuke seizoenswandelingen, een leerlingendag, een ruilplekje voor speelgoed en boeken, een actie voor een goed doel, een pyjamafuif, extra beschutting/schaduw op de speelplaats, een omgekeerde dag, 'The Voice Klimop Kids', 'Klimop got talent'... 

Begin volgend schooljaar zullen nieuwe leerlingen (die op dat moment in het vijfde leerjaar zitten) de kans krijgen om zich aan te melden voor de leerlingenraad. Indien nodig volgen er verkiezingen en na de herfstvakantie zal er dan een overdracht gebeuren tussen de huidige leerlingenraad en de verkozen leerlingen, zodat de 'nieuwe' leerlingenraad vanaf de maand januari helemaal alleen aan de slag kan gaan.

Hou deze pagina zeker en vast in het oog voor meer informatie over onze plannen en realisaties. 
Maar eerst... genieten van een welverdiende vakantie!
 

Geen resultaten gevonden