Bezoek met kinderen

Ontdek op het wandelparcours verrassende creaties en beleef samen met je kinderen een mooie dag in de natuur!

Buggywandeling

Voor gezinnen met jonge kinderen is er een verkort kindvriendelijk parcours van de wandeling uitgestippeld. Deze korte wandeling is ook voor kleinere kinderen haalbaar en brengt je via buggyvriendelijke wandelpaden langs een deel van de kunstwerken. Het bewegwijzerde parcours vertrekt en eindigt aan twee gebouwen die door Bruegel geschilderd zijn: de kerk van Sint-Anna-Pede, te zien op Bruegels ‘De parabel van de blinden’ en de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, te zien op ‘De ekster op de galg’.

 

Ezelwandeling

Zin in een unieke wandelervaring? Wandel dan mee met de ezels van Ezelstal De Mol. De wandeling begint met een kennismaking met de ezels. De begeleider geeft uitleg over de dieren en je borstelt ze samen voor vertrek. De ezels laten zich door je leiden en stappen rustig met je mee langs het parcours van de buggywandeling. Hun nieuwsgierigheid en opmerkzaamheid laten je terug stilstaan bij kleine dingen en de natuur.

De wandeling is telkens toegankelijk voor groepen van ca. 20 personen.
Opgelet, bij regenweer kan de wandeling niet doorgaan!

Data
Paasvakantie: di 16 april en woe 17 april
Daarna 8 x op zondag: 5.05, 19.05, 2.06, 16.06, 18.08, 1.09, 15.09, 29.09

Vertrek
Om 14u aan kerk Sint-Anna-Pede, Herdebeekstraat 176, 1701 Itterbeek
Terug rond 16u

Prijs
€ 5 per persoon (gratis voor kinderen onder 3 jaar)

Tickets via CC Westrand
 

Huifkartocht

Verken je het parcours graag op een andere manier? Kies dan voor een huifkartocht. In samenwerking met Stal ’t Solleveld kan je met de familie met paard en kar door het landschap rijden.

Data
Elke tweede zondag van de maand: 12.05, 09.06, 14.07, 11.08, 08.09, 13.10

Vertrek
Eerste rit om 14u, tweede rit om 15u - duur rit: ongeveer 1 uur
Vertrek aan Brouwerij Goossens, Isabellastraat 16, 1703 Dilbeek

Prijs
€ 5 per persoon (gratis voor kinderen onder 3 jaar)

Tickets via CC Westrand

VIP-arrangement
Wil je er een echte gezinsuitstap van maken op een moment dat jij zelf kiest? Dat kan! Je kan een koetstocht reserveren voor 2 volwassenen + 4 kinderen (of voor 4 volwassenen).
Reserveren per mail: dirk.remaut@pandora.be
Prijs: € 75/uur

 

Kleine Bruegels

Ga de hedendaagse kunstenaars op het wandelparcours van De Blik van Bruegel achterna en stap binnen in de wondere wereld van Pieter Bruegel de Oude. Tijdens de zomer kan je elke woensdagnamiddag de Bruegel in jezelf ontdekken tijdens creatieve workshops beeld, dans, muziek, illustreren en filosofie!

Data en locatie

Elke woensdagnamiddag van 26.06 tot en met 28.08

Van 13u30 tot 17u in de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede

Prijs 

€8 per workshop

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar

Tickets via www.westrand.be

 

Schatten van Vlieg

Deze zomer verstopt Vlieg haar schat op het parcours van Bruegel! Vraag aan het bezoekerspaviljoen naar de opdrachten en volg Vlieg : www.uitmetvlieg.be 

 

Kijken met de blik van Bruegel

Bruegel componeerde en vervormde landschappen als een ‘photoshopper’ avant la lettre. Wil jij Bruegel achterna? Haal dan het houwtouw met mapje in het bezoekerspaviljoen. In het mapje zitten doorzichtige kaartjes met gebouwen die je tijdens de wandeling zal zien. Dankzij de kaartjes kan je ze om het even waar plaatsen en een foto maken. Zo word je een jonge kunstenaar zoals Bruegel of Filip Dujardin. Gebruik sociale media om je resultaat te posten!

Maar wat is dat zwarte kaartje met het gaatje? Net als een lens van een fotocamera om door te kijken. Wat zie je in het rondje? Een stukje van het landschap of van een gebouw… Probeer te kijken met de blik van Bruegel en vind alle andere stukjes landschap terug op het grote vel papier! Je zal zeker merken wanneer je op de juiste plaats staat.

 

Kleuren met Bruegel

Haal zelf de Bruegel in je naar boven, kleur onze Bruegelkaartjes in en stuur ze naar iemand die jouw kunstwerk zal bewonderen.