Bereikbaarheid Dag van de Dilbekenaar

Het Patattenveld is op verschillende manieren vlot bereikbaar. 

Het makkelijkste is dat met de fiets of te voet.
We voorzien een fietsenstalling op de kleine parking tegenover de evenementenwei, waar je veilig je tweewieler kan achterlaten.

Wie dat wat te ver vindt, kan naar het Patattenveld komen met bussen 129, 136, 810 en 820. Die stoppen allemaal in de buurt van het gemeentehuis, op enkele tientallen meters van het Patattenveld. Plan alvast je route op de website van De Lijn

Met de auto wordt het die dag iets moeilijker, al zijn er in de omgeving parkeerplaatsen genoeg.

Je kan je auto kwijt op de parkings aan Westrand (na 14 uur), de Kasteelhoeve (blauwe zone), in de D’Arconatistraat, de Roelandsveldstraat, de Spanjebergstraat (blauwe zone) of aan de Oude Smidsestraat (blauwe zone). Van daaruit is het amper enkele minuutjes wandelen. Wie een parkeerkaart heeft voor personen met een handicap kan de auto achterlaten op voorbehouden plaatsen aan het gemeentehuis en op de Westrandparking.

 

Om de Dag van de Dilbekenaar veilig te laten plaatsvinden, worden een aantal verkeersmaatregelen genomen:

De de Heetveldelaan wordt tussen het Gemeenteplein en de Levoldlaan (dus ter hoogte van het Patattenveld) afgesloten (blauw) van 27/9 om 7 uur tot 29/9 om 12 uur,

Op zaterdag 28/9 wordt van 7 tot 24 uur ook de Levoldlaan ter hoogte van het Patattenveld afgesloten (geel),

 Er geldt om dezelfde reden ook een parkeerverbod in de straten rond het Patattenveld (rood) vanaf vrijdagochtend en aan het Gemeenteplein vanaf zaterdagochtend (oranje). Uiteraard worden tijdig de nodige borden geplaatst om het verbod aan te duiden.