Beerput leegmaken

Voor wie?

Woningen waar riolering gepland is, maar nog niet aanwezig is, kunnen de gemeente inschakelen voor het leegmaken van een beerput, septische put of aalput. Het betreft dus woningen die gelegen zijn in collectief te optimaliseren buitengebied volgens het zoneringsplan van de VMM. Zie deze website voor meer informatie aangaande het zoneringsplan.

Voor wie niet?

Bij woningen die gelegen zijn in centraal gebied of collectief geoptimaliseerd buitengebied volgens het zoneringsplan, dient het afvalwater verplicht rechtstreeks aangesloten te worden op de riolering. In Dilbeek is Farys de rioolbeheerder. Meer informatie omtrent een nieuwe rioolaansluiting vindt u op deze website.

Bij woningen die gelegen zijn in een individueel te optimaliseren buitengebied volgens het zoneringsplan, is de plaatsing van een IBA (Individuele Behandelingsinstallatie voor Afvalwater) verplicht omdat er geen riolering zal aangelegd worden. Meer informatie omtrent de plaatsing van een IBA vindt u op deze website.

Procedure

Indien uw woning in aanmerking komt voor het leegmaken van een beerput, septische put of aalput, neemt u contact op met de dienst Wonen & ondernemen (via telefoon of mail) voor een afspraak.

Bedrag

De ledigingen gebeuren kosteloos.