Bedrijfsuitstap

Ben je op zoek naar een originele bedrijfsuitstap of activiteit? Wil je de (internationale) bezoekers van uw bedrijf iets unieks laten zien? Dat kan, dicht bij huis en betaalbaar. Makkelijk te organiseren!

‘De Blik van Bruegel’ is een openluchttentoonstelling over en door het landschap. Over het landschap dat was en over het landschap dat is. En over de manier waarop Pieter Bruegel de Oude zo’n 450 jaar geleden naar dit landschap heeft gekeken. Dat landschap is ondertussen ingrijpend veranderd. Toch herkennen we in het huidige Pajottenland nog steeds de glooiingen en doorzichten die het landschap in Bruegels tijd zo sterk bepaalden.

Daar middenin staan de Sint-Annakapel en de Pedemolen. Als stenen getuigen dat Bruegel vanuit Brussel naar hier wandelde om er inspiratie op te doen voor zijn schilderijen. De twee gebouwen zijn de ankerpunten voor een zeven kilometer lange wandeling, met hedendaagse ruimtelijke en artistieke installaties. Veertien ontwerpers en kunstenaars werd gevraagd om in te grijpen in het landschap. Met een paviljoen of ander bouwsel, met nieuwe aanplantingen, landschappelijke figuren, een verhaal…

--

Aanbod

  • Het wandelparcours is gratis en vrij toegankelijk 7 op 7 (tot 31 oktober 2019)
  • Je vertrekt waar je wil
  • Horecareservatie mogelijk
  • Wandeling met gids mogelijk
  • Goodiebags voor ieders beurs (€25, €30, €60): keuze tussen verschillende samenstellingen (bezoekersgids, catalogus, Bruegelse notitieboekjes, spiegeltjes, pennen,...)

Startpunt: Sint-Annakapel
Tussenstop lunch in Het Zesde Seizoen, voormalige brouwerij Goossens
Eindpunt Sint-Annakapel
Duur wandeling exclusief lunch: ca 3 uur

Interesse? Mail naar bruegel@dilbeek.be

#deblikvanbruegel