Arabische Nacht

Ouaziz Atlas (Marokko/België)

Zes muzikanten en twee zangeressen brengen Berberse folklore uit Marokko; muziek en dans, solo en in groep.

Watan Dabke Dance Group (Midden-Oosten/België)

Een internationale groep van folkloristische dansers uit het Midden- Oosten. Met veel enthousiasme nemen ze het publiek mee in hun rijke cultuur, die weerspiegeld wordt in deze opzwepende en verbindende dans. Dabke is een folkloristische, Levantijnse groepsdans uit Palestina, Libanon en Syrië. Volgens volksverhalen ontstond deze dans vanuit de bewerking van de grond, zowel voor landbouw en vruchtbaarheidsriten als voor het bouwen van huizen. Watan Dabke Dance Group geeft op regelmatige basis optredens in België en Europa en trad al aan op o.a. Sfinx Festival, LaSemo & Plazey.

Safarmusic (Marokko/België)

Na de wonderlijke passage van Safarmusic in 2018 in het auditorium van Dil’arte kon dit ensemble niet ontbreken. Zes muzikanten, aangevoerd door co-curator Azzouz El Houri, brengen sublieme Arabische muziek in al zijn verscheidenheid.

Babylon Trio (Irak/België)

De drie Irakese muzikanten van Babylon Trio kwamen in 2015 en 2016 als oorlogsvluchtelingen aan in België. Ze brengen een spannende, elektronische mix van hedendaagse Iraakse muziekstijlen, zoals chobi chobi, dabke, maqam en hybride elektronische Arabische genres. In september 2018 brachten ze hun debuutalbum Habibi uit op het uitmuntende Rebel Up Records. Voor liefhebbers van Omar Souleyman, ofte: extreem dansbare en explosieve wereldmuziek.

NiXiE

Karolien Polenus aka NiXiE begon tien jaar geleden met het organiseren van optredens en rolde zo in het dj’en. Oorspronkelijk van Hasselt, maar ondertussen al lang gevestigd in Brussel, is ze al jaren actief als dj in de Belgische underground muziekscène en is ze de bezieler van de beruchte NiXiE’S avonden, waar livemuziek voor de meerwaardezoeker en uitstekende dj’s de line-up sieren. Ze staat bekend om haar eclectische smaak, en draait vooral psychedelische muziek van over de hele wereld, toen en nu. Geen hokjes blijven overeind.

--

ARABISCHE MAALTIJD & DESSERT

Vóór het eerste concert genieten we allemaal samen van een heerlijke Arabische maaltijd (€5). Reserveren doe je hier: inschrijven voor de maaltijd. Betalen ter plaatse.

PROGRAMMA

19:00 Arabische maaltijd & dessert
20:30 Ouaziz Atlas
21:30 Watan Dabke Dance Group
22:30 Safarmusic
23:30 Babylon Trio
00:30 NiXiE

Wanneer
Dit evenement is voorbij.
Waar
Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek
Organisatie
Westrand
Thema
  • Folk en wereldmuziek
Trefwoorden
Reservatie