Dilbeek werkt aan een bedrijvige kern

Print

Om van Dilbeek een bruisende handelskern te maken, hebben we veel ideeën nodig. Jouw ideeën. 

Dat Dilbeek geen hippe handelskern heeft, is al langer gekend. Het masterplan Dilbeek centrum zet de eerste stap in de goede richting met de heraanleg van de winkelstraten. Maar het kan altijd beter. Na het opvolgen van de trends kunnen we concluderen dat de handelskern van morgen anders zal zijn. Beleving zal nog belangrijker worden en ook andere functies krijgen er een plaats. Dit vergt een nieuwe manier van kijken.

Imagineering als oplossing

‘Imagineering’ is een wetenschappelijke methodiek die gebruikt wordt om een oplossing te bieden aan complexe problemen. De vernieuwende methode vertrekt niet van de problemen, maar kijkt in de eerste plaats naar de sterkten en de successen van een kern. Op basis van deze troeven wordt een uniek DNA bepaald dat past bij de gemeente.

De provincie Vlaams-Brabant en UNIZO bieden de gemeente Dilbeek een uniek traject aan om te komen tot een vernieuwde bedrijvige kern.

In een kort maar intensief traject gaan professionele experten samen met de besturen, de lokale betrokken partijen en UNIZO aan de slag om op maat van de gemeente een nieuw profiel voor de kern op te maken. Dit doen ze in samenwerking met Breda University.

Dilbeek heeft meerdere kernen. Die problematiek gaan we niet uit de weg en voor elke kern maken we de oefening en bepalen we wat de functie van elke deelgemeente zal zijn in de wereld van morgen.

Doe jij mee?
Ben je jong of oud, consument of handelaar, ondernemer, freelancer, vrije beroeper of creatieveling en heb je een hart voor Dilbeek?
Doe dan mee aan dit traject. De workshops hebben plaats op 8 en 29 mei telkens van 19 tot 21.30 uur in Westrand. Je krijgt er de kans om ons te tonen wat jij goed vindt aan jouw kern en ons te vertellen welke leuke initiatieven je er graag wil ontwikkelen. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen per sessie, snel inschrijven is de boodschap. Graag een bevestiging van je deelname met vermelding van de gekozen datum aan wonenenondernemen@dilbeek.be

Meer info over het verloop van het project hieronder.